گزارش

برگزاری دومین جشنواره غذا در بحران هم‌نشینی سلامت، سادگی و خوش طعمی‌با چاشنی امدادگری

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان شمیرانات از برگزاری دومین جشنواره غذا در بحران با هدف ایجاد نشاط و پویایی در بین اعضای این جمعیت در مواقع بحرانی خبرداد.

به گزارش باشگاه آموزش و رسانه(باور) جمعیت هلال احمر؛ ایران در لیست کشورهای حادثه‌خیز دنیا قرار دارد و ۳۱ نوع از ۴۱ نوع بلای طبیعی دنیا در این کشور رخ داده است اما تحقیق، بررسی، طراحی و تولید جیره‌های غذایی ویژه شرایط بحرانی که با ویژگی‌های خاص این اقلیم و مردمانش هماهنگ باشد ضرورتی است. یکی از مهمترین نیازهای اولیه مردم در شرایط بحران، غذا است، لذا تامین و توزیع غذای سالم، کافی و بهداشتی یکی از بزرگترین چالش‌هایی است که هم اکنون در شرایط بحران به چشم می‌خورد که نیازمند طراحی و برنامه ریزی دقیق و البته با توجه به گروه‌های خاص مانند کودکان، زنان باردار، سالمندان و سایر گروه‌های آسیب پذیر است. آشپزی با طعم هلال روز گذشته دومین جشنواره غذا در بحران با حضور ۱۶ شرکت کننده از شهرستان‌های ملارد، رباط کریم، شمیرانات و شهر تهران به میزبانی جمعیت هلال احمر شعبه شمیرانات برگزار شد. جمال شریفی رئیس شعبه شمیرانات هلال احمر گفت: فراخوان شرکت در این جشنواره از دوم تیرماه ۱۴۰۲ منتشر شد و علاقمندان به شرکت در این رویداد ثبت نام خود را آغاز کردند. و روز گذشته ۲۳ تیرماه، آیین اختتامیه جشنواره غذا در بحران با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد. شریفی اضافه کرد: هدف از برگزاری این جشنواره ایجاد نشاط و پویایی در بین جامعه داوطلبان و افزایش تخصص‌هایشان در زمینه بحران بود تا بتوانند به صورت مطلوبی به آسیب دیدگان خدمت رسانی کنند. بنابراین گزارش حجم کم، کالری بالا، پخت آسان، سلامت و طعم خوش از جمله شاخص‌های ارزیابی است که شرکت کنندگان در این مسابقه بر مبنای آن باید غذا را آماده کنند در داوری نهایی این مسابقه، مرضیه ساکی، مهیار علم باز حسینی و مائده آرزومند به ترتیب مقام های اول تا سوم را از آن خود نمودند. ضرورت تشکیل کارگروه تخصصی برای طراحی جیره‌های غذایی مرتضی عارف حکیمی داور این جشنواره گفت: طراحی بسته‌های غذایی برای حادثه دیدگان در بحران اندکی متفاوت است. لذا باید جنبه‌های روانی تهیه جیره‌های غذایی در شرایط اضطرار را نیز مد نظر قرار داد. وی با اشاره به اینکه طراحی جیره‌های غذایی نیاز به تشکیل یک کارگروه تخصصی دارد، افزود: باید در طراحی و پیش بینی جیره‌های غذایی، شاخص ها و فاکتورهای علمی متعدد و مهمی را در نظر گرفت. عارف حکیمی اضافه کرد: به عنوان مثال در تهیه یک جیره غذایی برای بالا بردن انرژی فرد استفاده از کربوهیدرات ها باید در حد ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش یابد و از چربی‌های هیدروژنه یا اشباع شده نیز باید در این جیره‌ها استفاده شود. وی اظهار داشت: هر چه مقدار پروتئین در غذای فرد افزایش پیدا کند نیاز به مصرف آب نیز بالاتر می رود بنابراین باید حدود ۱۰ درصد هر جیره غذایی پروتئین باشد که آن هم بهتر است از منابع گیاهی و لبنیات تامین شود. در طراحی جیره‌های غذایی باید ذائقه مناطق مختلف جغرافیایی لحاظ شود علی پورابراهیم داور دوم این جشنواره گفت: در تهیه غذا در مورد جامعه آسیب دیده از بحران باید برای طیف وسیعی برنامه ریزی کرد و این امر باید با تمرکز بر حل مشکلات صورت گیرد. وی با تاکید بر اینکه نباید از مواد حساسیت زا و آلرژیک در این جیره‌ها استفاده شود، افزود: استفاده از ویتامین‌ها، املاح و استفاده از ترکیبات فراسودمند که باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن فرد می‌شود نیز در جیره‌ها امری ضروری و مهم است. پورابراهیم اضافه کرد: استفاده از مواد اولیه بومی هر منطقه نیز نکته ای کلیدی در طراحی جیره‌های غذایی است تا برای همه قابل پذیرش باشد. وی گفت: گروه‌های سنی مختلف، افراد خاص از جمله بیماران و نیز ذائقه مناطق مختلف جغرافیایی از جمله مواردی است که باید در طراحی جیره‌های غذایی لحاظ شود اما با توجه به عدم وجود پایه مشخص برای جیره‌های غذایی در کشور در ابتدا طراحی جیره غذایی با نگاه عمومی‌برای جامعه را در دستور کار قرار گرفته است. ضرورت طراحی جیره‌های غذایی ویژه بحران با استانداردهای جهانی مهدی حسینی داور سوم این جشنواره گفت: در جیره غذایی مورد نظر باید از ترکیبات و موادی بهره ببریم که به صورت طبیعی دارای اثر آرام‌بخشی و ضد اضطراب باشند که از آن جمله می‌توان به انواع گیاهان دارویی از جمله زعفران اشاره کرد. وی افزود: استفاده از موادی در جهت افزایش ارزش تغذیه ای هر جیره، تولید محصولات و فرآورده‌هایی با حجم کم و ارزش غذایی بالا، استفاده از مواد دارای قابلیت جذب بالا و همچنین موادی که دفع کمتری از بدن داشته باشد را در تهیه و تولید جیره‌های غذایی مورد نظر لحاظ خواهیم کرد.

مشاهده ۱۵۷
/
۱۴۰۲/۰۴/۲۴- ۱۸:۵۷
/
0
تعداد بازدید:157 شنبه 24 تیر 1402 - 18:57
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
لینک کوتاه