یادداشت// باور داریم به جریان رسانه در بدنه هلال‌احمر

طبق بند «ب» ماده ١٤ قانون مدیریت بحران کشور موضوع آموزش آحاد مردم جامعه در حوزه امدادی و دگرامدادی برعهده جمعیت هلال‌احمر است و خبرنگاران و اصحاب رسانه نیز از قاعده مستثنی نیستند و موضوع «خبرنگاری در بحران» و تربیت نیروهای متخصص(امدادی و رسانه‌ای در کنار هم) برای پاسخگویی درست، صحیح و به‌موقع به بحران جزو دغدغه‌های همیشگی هلال‌احمر بوده است. این مسأله در برنامه ملی آمادگی و پاسخ اضطراری جمعیت و همچنین نقشه راه مشخص شده برای کمیته اطلاع‌رسانی و مدیریت رسانه هیأت اندیشه‌ورز، اولویت ویژه‌ای دارد.

مریم یارقلی-مدیر باشگاه آموزش و رسانه|
با نگاهی به حوادث و سوانح و نحوه پاسخگویی این نکته قابل تأمل است که جمعیت هلال‌احمر در مواقع بحران با یک ضعف جدی در اطلاع‌رسانی روبه‌روست. این ضعف به دلیل نداشتن نیروهای ورزیده در حوزه امدادی و حوزه اطلاع‌رسانی به‌صورت توأمان است. به‌طوری که بررسی حضور نیروهای خبری رسانه‌ها در بحران‌ها نشان می‌دهد که در برخی از بحران‌ها حضور خبرنگاران کارنابلد و آموزش‌ندیده منجر به بروز بحرانی در دل بحران می‌شود. از سوی دیگر با توجه به ضعف استان‌ها در دارا بودن نیروی سازمانی حوزه خبر و اطلاع‌رسانی برخی حوادث مهم با ضعف اطلاع‌رسانی روبه‌روست و در بحران‌ها نیز تا رسیدن نیروهای اطلاع‌رسانی از مرکز، حجم اطلاع‌رسانی بشدت کاهش پیدا می‌کند. ضروری است برای کاهش اثرات این مسأله نسبت به توانمندسازی نیروهای زبده از دل رسانه‌ها و داوطلبان توأمان اقدام کرد.
سابقه تربیت و آموزش نیروهای رسانه‌ای و داوطلبان فعال در حوزه بحران این مسأله عیان می‌کند که جمعیت هلال‌احمر تاکنون و در دوره‌های مختلف با برگزاری دوره‌های آموزشی تلاش کرده رسالت خود را در آموزش همگانی و به‌خصوص آموزش خبرنگاران انجام دهد اما آنچه که بیش از پیش در این دوره‌ها مشخص بود این است که آموزش اصحاب‌رسانه و همچنین اعضای داوطلب مشتاق و فعال حوزه رسانه به‌صورت مقطعی و گذراست و همین مسأله ضرورت  شناسایی، سازماندهی، آموزش، توانمندسازی و استفاده ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود را دوچندان کرد.
تجمیع همه آنچه گفته شد ضرورت شکل‌گیری تشکیلاتی که بتواند موضوع آموزش و رسانه را به شکل اصولی تدوین و اجرا کند، دوچندان می‌کرد. براساس همه این دغدغه‌ها، باور (باشگاه آموزش و رسانه)  در تکمیل طرح اولیه باشگاه خبرنگاران هلال‌احمر شکل گرفت تا بتواند محفلی باشد برای همه آنهایی که می‌خواهند در پیش، حین و بعد از بحران در آگاهی‌بخشی، اطلاع‌رسانی و تولید محتوا نقشی کلیدی در شناساندن و معرفی ماموریت‌ها و فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر داشته باشد.
به اعتقاد همه آنهایی که سنگ‌بنای باور را محکم قرار دادند جمعیت هلال‌احمر زمانی می‌تواند به مرجعیت رسانه‌ای در قبل، حین و بعد بحران تبدیل شود که هم در بدنه خود نیروهای متخصص حوزه اطلاع‌رسانی و اجتماع‌محور را پرورش دهد و هم در آموزش خبرنگاران برنامه اصولی داشته باشد که این مهم با برنامه‌ریزی جدی در باشگاه آموزش و رسانه قابل انجام است.

مشاهده ۴۷
/
۱۴۰۱/۱۰/۲۳- ۱۹:۱۰
/
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
لینک کوتاه